Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха шофьор за управление на автомобил след употреба на алкохол и дрога

По бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден К. Я., на 25 г. Той е признат за виновен за това, че на 5 декември 2021 г.. в град Раковски, област Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,42 на хиляда, както и след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Престъпленията са квалифицирани по Наказателния кодекс.

Районен съд - Пловдив е наложил на К. Я. наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 490 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

К. Я. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив. Определението е влязло в сила.

Районна прокуратура-Пловдив е изготвила предложение до Районен съд-Пловдив за привеждане в изпълнение на условно наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода,  наложено на К.Я. през 2019 г. за грабеж, тъй като настоящото деяние е извършено в 3-годишния изпитателен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във