Параграф22 Weekly

§22 Новини

Осъдиха убиец на 25 години затвор

Русенският окръжен съд осъди на 25 години затвор Юлиян Спасов. 40-годишният мъж е признат за виновен за предумишленото убийство на 70-годишния Иван Михайлов от Русе.


Според обвинението деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Бившият лидер на младежкото СДС беше задържан на 12 март м.г. в дома на жертвата в русенския блок „Скъта". В основата на кървавата драма се предполага, че са неуредени сделки между двамата мъже, които са били съпроцесници в дело за имоти.


Спасов стана скандално известен по дело за имотни измами. Съдебният процес започна още през 2007 г. На подсъдимата скамейка тогава бяха изправени четирима мъже, сред които и убитият Иван Михайлов. Срещу Юлиан Спасов имаше повдигнати 43 обвинения за реституция с фалшиви документи на сгради в Русе и София. Русенският окръжен съд го осъди на 6 години затвор, но след обжалване Великотърновския апелативен съд оправда Спасов по някои от обвиненията миналата година. Казусът е във Върховния касационен съд.


Адвокатът на Спасов обяви, че ще обжалва днешната присъда. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във