Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха условно британски гражданин за превоз на дрога

Софийска градска прокуратура е постигнала споразумение по обвинителен акт за пренесено през границата на страната без надлежно разрешително наркотично вещество - престъпление по НК.

На 6 април 2020 г., през летище София, обвиненият Д.М., на 43 години, е пренесъл през границата на страната от Индонезия до България, чрез международна куриерска пратка, високорисково наркотично вещество по смисъла на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, а именно 1 979.80 грама кратом (Mitragina specioza), на обща стойност 1128.49 лева.

Днес е било сключено споразумение за решаване на наказателното производство, с което Д. М. се признава за виновен. Софийски градски съд е определил наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което се отлага за срок от четири години и глоба от 50 000 лева.

Д.М. е роден във Великобритания, британски гражданин, с постоянен адрес в България, със средно образование, женен, неосъждан, безработен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във