Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха условно госпожица, шофирала след употреба на дрога, с чужди регистрационни табели и с наркотици

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура подсъдимата Н. Р., на 22 г., се е признала за виновна за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин - престъпление по чл.343б, ал.3 от НК и си служила с регистрационни табели, издадени за друго МПС - престъпление по чл.345, ал.1 от НК, както и за това, че без надлежно разрешително държала наркотични вещества - кокаин, метамфетамин, амфетамин, MDMA и коноп, на обща стойност 923,06 лева - престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.l от НК.

В ж.к. „Надежда“, гр. София, полицейски служители при 02 РУ-СДВР извършили проверка на управлявания от Н. Р. автомобил и установили, че регистрационните табели, поставени на автомобила са издадени за друго МПС. Н. Р. заявила на полицаите, че държи в автомобила си наркотични вещества и ги предала с протокол за доброволно предаване. Служители при отдел „Пътна полиция“-СДВР извършили проверка за употреба на алкохол на Н. Р. с техническо средство, което отчело резултат 0,19 на хиляда. След това тя била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за изследване за наличие на наркотични вещества. Установено било, че в дадените от нея проби се доказва наличие на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

С определение на Софийски районен съд е одобрено споразумение, с което на Н. Р. е наложено едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изпълнение е отложено за срок от пет години, лишаване от право да управлява МПС за срок от една година, както и глоба в размер на 2000 лева.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във