Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха условно мъж за хулиганство спрямо екип на спешна помощ и съпротива на властта

Подсъдимият Б.Г. се е признал за виновен за извършени от него хулигански действия спрямо служители във Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Мездра и оказване на съпротива срещу органа на реда – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Вечерта на 02.11.2019 г. тридесет и седем годишният подсъдим се намирал в дома си в с. Долна Кремена, като употребил голямо количество алкохол. Около 01:30 ч. мъжът се почувствал зле и за кратко изгубил съзнание. Сестра му станала свидетел на случилото се и се обадила на общ телефон за спешни повиквания 112. Сигналът бил предаден на Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Мездра.

Докато близките на Б.Г. чакали навън лекарския екип, той започнал да буйства – обърнал маса и запалена печка на твърдо гориво, бутал мебели и покъщнина, викал. Пристигналият на място фелдшер бил посрещнат от агресивния мъж с обидни думи, а на шофьора на линейката той нанесъл удари.

На място били изпратени полицейски служители, които разпоредили на Б.Г. да спре. Вместо това той продължил да буйства и ударил медицинската сестра, която се опитвала да му помогне. Дори с поставените на ръце белезници, подсъдимият успял да нанесе силен удар в областта на корема на фелдшера. Отказал да се подчини на разпорежданията на полицаите и се държал арогантно. Това принудило униформените да употребят физическа сила, за да го качат в служебния автомобил.

В Спешния център в гр. Мездра подсъдимият Б.Г. продължил с хулиганските действия - обиждал лекарите и медицинските сестри, държал се арогантно. Въпреки това те обработили раната му, след което мъжът бил изпратен за домашно лечение.

За извършените от него престъпни деяния Б.Г. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра. Между защитата на подсъдимия и държавното обвинение е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложеното му наказание е една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Определението на съда има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във