Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха условно мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

По обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново 49-годишен мъж бе осъден за неспазване на заповед за защита от домашно насилие и за закана за убийство на една година лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието, на основание чл. 66 от НК, е отложено с изпитателен срок от три години.

А.К. е признат за виновен за това, че във Велико Търново, при условията на повторност и при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена по гражданско дело на Районен съд в града. С нея му е била наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жена от същия град, като му се забранява да приближава на по-малко от 50 метра жената, жилището и местата й за социални контакти и отдих за срок от дванадесет месеца.

Въпреки това той не изпълнил заповедта за защита от домашно насилие, като влязъл в жилището ѝ. На 11 декември 2021 г. също не изпълнил забраната, като  употребил психическо насилие спрямо жената – продължително звънял на звънеца и блъскал шумно по входната врата на жилището ѝ, викал да му отвори и я обиждал -  престъпление по НК.

А.К. е осъден и по обвинението, че се заканил с убийство на същата жена, което заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му – престъпление по НК.

Делото е приключило след одобрено от Районен съд – Велико Търново споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във