Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха виновника за смъртоносния взрив на газостанцията в Разград

41-годишният Боян Бонев беше осъден на четири години "лишаване от свобода", при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от открит тип, от Разградския окръжен съд, съобщи БТА.Той бе признат за виновен в това, че на 6 август 2012 г., като ръководител на газостанцията на "Социалинвест" в Разград и като водач на автоцистерна, поради незнание и немарливо изпълнение наслужебни задължения, е нарушил Закона за техническите изисквания към продуктите и наредбата за устройство и експлоатация на газови съоръжения, с което е причинил смъртта на 48-годишния Румен Стойков от Разград и на 38 годишния Динко Кълвачев от Стара Загора.

Подсъдимият трябва да плати в полза на републиканския бюджет 3080 лв. разходи за досъдебното производство, а по сметката на Разградския окръжен съд - 2688 лв. разноски на съдебното производство.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Адвокатът на Бонев каза, че ще обжалва присъдата. Прокурор Антония Донева обяви, че също не е съгласна с присъдата и ще я протестира, защото според нея случаят е особено тежък.

При инцидента през 2012 г. пострадаха петима души. С най-тежки обгаряния бяха двама от тях - Кълвачев и Стойков, които по-късно починаха в болница.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във