Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха зам.-областния управител на Монтана, карал пиян

Заместник областният управител на Монтана Цветко Цветков е осъден на първа инстанция за шофиране с 1.53 промила алкохол, научи агенция BulNews. Присъдата е постановена  от Софийски градски съд на 5 март и досега за нея се мълчи. Цветко Цветков обжалва решението на магистратите пред Софийския апелативен съд. Според него засечените промили при теста не са следствие от употреба на алкохол, а от употреба на медикаменти, съдържащи алкохол.

На първа инстанция той е осъден на 18 месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок, 1000 лева глоба и отнемане на правото да управлява автомобил за 2 години. Заседанието на съда е било открито под председателството на съдия Даниела Борисова и в присъствието на прокурор Боряна Бецова, уточнява Булнюз.

Случаят е от 19 октомври 2019 година по време на кампанията за местните избори. Тогава Цветков е кандидат за общински съветник и заради това делото е изпратено в Софийски градски съд. В 1.10 часа през нощта, на улица „22 септември", при кръстовището с улица „Иван Вазов" в Монтана, полицията спира за проверка „Опел Астра". Зад волана бил Цветков. Тест с дрегер отчел 1.53 промила в издишания от него въздух и започнало досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във