Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдителна присъда за участник в телефонна измама за 36 600 евро

По обвинение на Районна прокуратура-Русе участник в телефонна измама е осъден на една година лишаване от свобода. Делото в съда е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се е признал за виновен и е приел фактите, изложени в обвинителния акт.

П.П. е признат за виновен в това, че в Русе, като помагач, в съучастие с неустановени лица – като извършители, които с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага възбудили заблуждение у жена от Русе, че провежда телефонен разговор с длъжностно лице от системата на МВР (служител от Криминална полиция). Убедили пострадалата, че съдейства на полицейски служители при провеждането на операция за залавяне на извършителите на престъпление - измама, като я мотивирали да хвърли през терасата на жилището си сумата от 36 600 евро.

Обвиняемият П.П. подпомогнал неустановените лица, като взел вещите, предмет на престъплението, и им ги предал. Причинената имотна вреда на пострадалата е в размер на 36 600 евро с левова равностойност 71 583 лева. 

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във