Параграф22 Daily

§22 Новини

Освободеният срещу 30 бона гаранция Елдъров искал да прави цирк в съда

Освободеният срещу 30 000 лева парична гаранция от окръжния съд в Пловдив адвокат Владимир Елдъров искал да прави „цирк в съда”. Това стана ясно в съдебна зала от думите на наблюдаващия прокурор по делото Галина Андреева – Минчева.

„Елдъров, посредством другия обвиняем – Петьо Пенев, да повлияе на Марин Поптолев и Светлин Спасов да променят своите обяснения, дадени в негов ущърб. Има едно сериозно обяснения между тях двамата, фиксирано със специални разузнавателни средства за това кой какво и защо иска от тях, дали могат да го направят и дали да не направят „цирк в съда”, каза в съдебната зала прокурорката.

Разговорите между Владимир Елдъров и Петьо Пенев, който пък излезе на свобода срещу 3 000 лева, ставали в колата на съдебна охрана, докато ги превозвали от следствения арест към съда.

След това продължавали и в стаята за арестанти, която се намира на първия етаж в Съдебната палата в Пловдив. За уговорките им от прокуратурата имат записи, направени със специални разузнавателни средства, както и показания на служители на съдебната охрана.

Адвокатът на Владимир Елдъров – Йордан Давчев, обаче обясни, че защитата е имала искане клиентът му да бъде превозван сам, без други арестанти, но от прокуратурата категорично им отказали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във