Параграф22 Daily

§22 Новини

От ЦГМ вече глобяват с неприсъствени фишове, не се обжалват

"Службата по контрол на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ) започва поставянето на т.нар. неприсъствени фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата, съобщиха от Столичната община. Не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че фишът е връчен. Самият процес на издаването на фишовете е дигитален", съобщи заместник-кметът по направление транспорт Кристиян Кръстев.

"Контрольорите на ЦГМ, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша", допълни председателят на УС на ЦГМ Никола Рогачев. Екипите при необходимост ще поставят фиша в прозрачен джоб, за да бъде защитен от дъжд и сняг.

Всеки водач, който е нарушил правилата, ще може да плати санкцията в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева. Наложените глоби не се обжалват.

По думите на Кристиян Кръстев тази мярка на екипите на ЦГМ "ще позволи да се реагира на сигнали за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението и градския транспорт, както и на достъпа до различни институции, или се паркира в нарушение в зелени площи. Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, където се движи градският транспорт.“

Facebook logo
Бъдете с нас и във