Параграф22 Daily

Държавната консолидационна компания (ДКК):

От "Кинтекс" действително са източвани средства

От „Кинтекс“ са били източени малко над 800 000 лева, обяви изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията, уточни той.

Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър. „Парите са отишли по т.нар. фиктивни агентски договори. Това е свързано с твърдяна, но непредоставена услуга. Аз смятам, че предприятието е източвано, защото сумите, които са плащани, не са никак малки и не са обосновани“, обясни той.

ДКК отговаря за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони левове. Най-чувствителният сектор в момента е военно-промишленият комплекс, поясни той. Димитров е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества, в частност предприятието „Кинтекс“ – държавният търговец на оръжия. За съжаление, в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция“, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във