Параграф22 Daily

§22 Новини

От НАП спрели внос на кафе, скрито зад музикални инструменти

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП са предотвратили опит за нерегламентиран внос на сурово кафе.

Това е станало в ранните часове на 13 юли, съобщават от пресслужбата на Националната агенция по приходите. Тогава за проверка е спрян камион с пловдивска регистрация, който влизал в страната на граничен пункт Видин Дунав мост 2 и по документи превозвал стока от Германия към Гърция.

Товарителниците, които представил шофьорът, са били за транспорт на музикални инструменти, метал и машини. Мъжът потвърдил пред служителите на „Фискален контрол“, че превозва именно декларираната стока, като минава транзит през България, поради което и транспортното средство е без пломба.

При извършения физически оглед на камиона, в товарния отсек служителите на фискалния пункт открили музикални инструменти, а зад тях било скрито и кафето, което по всяка вероятност е предназначено за българския пазар. 

При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката и не се налагат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е подготвено за продажба в страната, без да е декларирано, и по този начин е направен опит да се укрият приходи и ДДС от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лева. 

За извършеното нарушение на шофьора е съставен акт, а на камиона е поставена пломба, за да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България. 

Заместник-изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов е изказал специална благодарност на служителите си, се уточнява в прессъобщението. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във