Параграф22 Daily

§22 Новини

От прозорец на парламента Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращите ресторантьори

Среден пръст показа лидерът на НФСБ Валери Симеонов на протестиращите ресторантьори в София, съобщи от трибуната на протеста председателят на Сдружението на заведенията Евгений Зумпалов. Твърдението му предизвика масово възмущение сред протестиращите. Над 4000 души от цялата страна са се събрали в този час в „Триъгълника на властта“, за да изразят недоволството си от поредното отлагане на отварянето на заведенията, сочи Трафик.

След това Зумпалов ги призова да отговорят с аплодисменти на неприличния жест. Жест, който със сигурност не отговаря нито на служебното му положение, нито на обстановката в страната и засилващото се напрежение, заради затворените обекти и хилядите хора, които са без работа.

Междувременно протестът продължава да се увеличава.  Движението е блокирано, а хората са категорични, че единственото, което искат, е да се върнат отново на работните си места, за да могат да изхранват семействата си.

Протестът е под надслов „Марш към свободата“, а всички са обединени от това, че заведенията трябва да бъдат отворени на 1 февруари. "Не ни убива вирусът, убиват ни мерките и липсата на работа", гласят плакати на протестиращи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във