Параграф22 Weekly

§22 Новини

От руски агрохолдинг откраднали над 20 млрд. рубли

Сътрудници на Главното управление за икономическа сигурност и за противодействие на корупцията (ГУЭБиПК) при МВР на Русия са открили и доказали присвояване на огромни суми пари от мениджърите на един от най-големите аграрни холдинги в страната, съобщава официалният Интернет-сайт на руското МВР.


"По оперативен път е било установено, че за периода 2007 г. - 2010 г. висши длъжностни лица от тази агрокомпания са организирали и осъществили крупни финансови измами по близки схеми - сключване на договори за покупка на земеделска земя за нуждите на предприятията, влизащи в холдинга с фиктивни юридически лица, на обща сума над 20 млрд. рубли.


Веднага след подписването на фиктивните договори дължимите парични средства са били превеждани по сметките на фиктивни търговски дружества-продавачи и след това на  часа са били присвоявани от мошениците", се казва в съобщението.


Фирмата на ограбения аграрен холдинг не се съобщава. Повдигнато е обвинение по текстове от руския НК за "Мошеничество в особо големи размери".


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във