Параграф22 Daily

§22 Новини

От "Спаси София": Само 20% от предвиденото в Западен парк е факт

От Спаси София се интересуват защо ремонтът на Западен парк не напредва. Според тях, на строителната площадка няма техника и работници.  По предварителен план ремонтът на парка трябваше да е приключил в края на 2018 г. Видно е, че там не се извършват никакви ремонтни дейности. Сроковете се удлжават многократно, но засега 20% от предвиденото е направено. От Спаси София искат ясен отговор от кмета на столицата кога ще бъде завършен ремонта на Западен парк, сочи Столица.

Този парк е единствената зелена зона за кварталите Люлин, Западен парк, Илинден. Ремонтът не позволява използването му. Обяснението на СО, че се препроектира едната входна арка е неприемливо, смятат от Спаси София. Има подозрения, че забавянето от страна на проектантското бюро, заело се с проектирането, а не от страна на фирмата – изпълнител.

От Спаси София допълват, че има премахнати табели, които са задължителни за проектите, финансирани от ЕС. Не са съгласни и с практиката да се плащата проекти с видими дефекти, които после да се поправят от общински предприятия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във