Параграф22 Daily

§22 Новини

От утре почваме да плащаме местните данъци и такси за 2020 г.

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре - в касите на районните данъчни отдели или по банков път. Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС е 30 април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж.Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.

Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне са:
- Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.
- Такса битови отпадъци - четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf.

За целта собственикът трябва да има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във