Параграф22 Daily

§22 Новини

Отбелязваме бойния празник на Сухопътните войски

В основата на всяка победа, на всеки успех е мотивацията, а когато си български войник тази мотивация е любовта към България и готовността да се жертваш за нея, за свободата на страната си, за живота на българите, за бъдещето на своите деца.

Това каза министърът на отбраната Георги Панайотов пред паметника „Капитаните“ в гр. Сливница, където с тържествен ритуал беше отбелязана 136-ата годишнина от блестящата победа на младата българска войска на 19 ноември 1885 г. в решителното Сливнишко сражение по време на Сръбско-българската война., съобщават от военното ведомство.

Датата е обявена с решение на Министерския съвет за празник на Сухопътните войски. На ритуала днес присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, неговият заместник бригаден генерал Николай Караиванов, представители на местната власт, както и о.з. генерал-лейтенант Иван Добрев – командващ на Сухопътните войски в периода от 2006 г. до 2010 г.

По повод празника със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи от Командването за проявено усърдие и висок професионализъм. Министър Георги Панайотов връчи награда на генерал-лейтенант о.з. Иван Добрев за високи постижения, заслуги към отбраната и дългогодишна безупречна служба в редовете на Сухопътните войски.

Бойният празник беше отбелязан във военните формирования на Сухопътните войски в страната с тържествен строй на личния състав и награждаване на отличилите се военнослужещи и цивилни служители. Бяха положени венци и цветя пред войнишките паметници в знак на признателност към саможертвата на бойците за свободата и независимостта на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във