Параграф22 Daily

§22 Новини

Отдел „Пътна полиция“ – СДВР подкрепи инициативата „Отрази светлината“

„Отрази светлината“ има за цел да информира гражданите за безопасността им през зимата, при намалена видимост или в тъмната част на денонощието и да ограничи рисковете от катастрофи между транспортни средства и пешеходци. Това е инициатива на граждани за граждани на доброволни начала, подкрепена от различни организации, физически лица, а от днес - и от отдел „Пътна полиция“ – СДВР.

Зам.-началникът на столичната „Пътна полиция“ комисар Любомир Костадинов приветства идеята, като апелира за толерантност и осъзнаване на рисковете пред всеки от участниците в движението. Инициаторите на идеята обърнаха внимание, че една от основните опасности за пешеходците всъщност е, че облечени в тъмни дрехи при намалена видимост те често са “невидими” за шофьорите.

За тази цел те призовават пешеходците да носят светлоотразителни елементи и по-светли дрехи, за да бъдат по-лесно забележими. Предвидени са инициативи, на които ще бъдат  раздавани светлоотразителни ленти на пешеходци, като идеята е да се започне с учениците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във