Параграф22 Weekly

§22 Новини

Отказаха да екстрадират рефера Момчил Врайков

Пловдивският окръжен съд отказа да предаде на властите в Ирландия бившия международен футболен съдия Момчил Врайков.nbsp; Пловдивският окръжен съд не допусна предаването на бившият международен футболен съдия Момчил Врайков на Върховния съд в Ирландия. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.


Врайков беше арестуван на 27 септември в Пловдив въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Върховния съд в Дъблин за незаконно изтегляне на няколко милиона евро от чужди банкови сметки. Бившият рефер е дал съгласие да бъде предаден на властите в Ирландия, но Окръжният съд в Пловдив е преценил, че не са налице основанията за допускане на изпълнението на Европейската заповед.


Причината е, че от ирландска страна не е била представена държавна гаранция по Закона за екстрадициите и заповедите за арест Врайков ще бъде върнат в България за изтърпяване на наложеното му наказание. Окръжният съд е изискал двукратно от съда в Дъблин да представи такива гаранции, но отговор не е постъпил.nbsp;


Решението подлежи на протест и обжалване в петдневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във