Параграф22 Daily

§22 Новини

Откраднаха 730 млн. рубли от спестовната каса на Абхазия

Генералната прокуратура на непризнатата република Абхазия е пристъпила към проверка на информацията, подадена от ръководството на местната Спестовна банка в републиката за присвояване от неизвестни лица на парични средства в размер на 729,4 млн. рубли от сметки на трезора (около 12 млн. долара). Такъв сигнал е внесъл в прокуратурата председателят на кредитната институция Роберт Агрба, съобщават от местното обвинение.

"Провеждаме проверка по сигнал на председателя на Спестовната каса на Абхазия Агрба за открадването на големи суми парични средства от кореспондентските сметки на влогонабиращата институция, които са били открити в нея от нерезиденти.

Вътрешната проверка в трезора е установила, че през 2017 г., в резултат на мошенически действия, общата сума на средствата, които са били изтеглени от трезора по най-различни начини – на каса или чрез безналични преводи както вътре в Абхазия, так и зад границите й, съставлява общо 729 млн. 479 хиляди руски рубли.

В момента следствието установява кръга длъжностни лица, които вероятно са причастни към извършените действия", се казва още в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във