Параграф22 Daily

§22 Новини

Откраднаха бус с цигари, унищожиха нива канабис

Бус , натоварен с цигари за около 35 000 лева, бе откраднат в Пловдив в четвъртък, съобщиха от ОДМВР - Пловдив. 37-годишният шофьор на товарния автомобил Форд заявил в полицията, че това се е случило на бул. Шести септември. Мъжът, който е служител в дистрибуторска фирма за тютюневи изделия, бил оставил за кратко превозното средство с ключове на контактното табло и когато се върнал камионът липсвал. Освен натоварената стока, в автомобила били и личните документи на мъжа, мобилния му телефон, фирмени документи и принтер за отпечатване на фактури. Разследването по случая продължават служители от Второ РУП, където е образувано досъдебно производство.


Осем килограма канабис пък бяха иззети при операция на ОДМВР-Силистра, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена след предварително разследване по информация за лица, отглеждащи наркокултурата.


Служителите на реда предприели проверка в района на изоставени лозя в местността bdquo;Албенаrdquo; край Силистра, където сред друга растителност, открили 10 наркотични стръка, засадени в леха, с ясни следи от обработка и поливане. В близост намерили чувал с амониева селитра, с която растенията - култивирани и в последна фаза на растеж, били подхранвани. В хода на операцията са задържани и двамата стопани - Х.И. на 53 години и Т.В. на 24 години, които неподозирайки за присъствието на униформените, спрели с лек автомобил, извадили туба с вода и навлезли в масива да поливат реколтата. Х.И. е с няколко регистрации за различни криминални деяния. След 24-часовото задържане на двамата мъже и доклад на материалите по случая прокуратурата е удължила мярката им за задържане с още 72 часа. Иззетото количество марихуана е с общо тегло 8 килограма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във