Параграф22 Daily

§22 Новини

Откриха 360 куб. метра отпадъци от Италия в склад в Лом

При проверка по сигнал икономически полицаи от Лом и инспектори от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана са открили 360 кубически метра отпадъци от Италия в склад в Лом, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. Складът е собственост на фирма от Лом, но е нает от фирма от София, представлявана от италиански гражданин. В него нерегламентирано се съхранявали отпадъци от Италия, които са без съпроводителни документи, указващи произхода, вида, състава и свойствата им. В голямата си част отпадъците са излязло от употреба електрическо оборудване - тонер касети, но липсвали документи, които да указват това. Контролните органи открили и много несъответствия на придружителните документи с вида на отпадъците.

По случая е заведено досъдебно производство по член 353 от Наказателния кодекс. Складът е запечатан и е издадено постановление за отговорно пазене на обекта, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

В Монтана беше задържан ТИР с румънска регистрация вчера, който опитал да разтовари отпадъци от Италия на площадка на частна фирма в града без да има с нея договор за това.

Разследването по двата случая продължава, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във