Параграф22 Weekly

§22 Новини

Откриха мелница, тъпкана с оръжие

Голямо количество оръжие и боеприпаси бяха открити от служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност в мелница Никола Панайотов в Асеновград. Операцията e резултат на сътрудничеството с полицията на Холандия,nbsp; където се пласирали оръжията.nbsp;


При последвалите оперативни действия антимафиотите и колегите им от Пловдивnbsp; предприели претърсване на сгради в местността Света Марина, които били ползвани от фирма за хлебопроизводство.Нелегалната работилница се е помещавала в пристроени помещения към производственото хале. Цехът е бил оборудвана с всичко необходимо за изработване на оръжия и преработка на газови пистолети в бойни.


В помещението са открити 2 незаконни пушки, заглушител, части за оръжия. От офис в мелницата са иззети още 2 пушки, 3 револвера и боеприпаси за тях и около 150 г вещество, за което се предполага, че е експлозив. Зад секционен шкаф е имало тайник с 3 автомата Калашников, 15 пистолета, 2 револвера, 2 пушки, 2 заглушителя и 1100 патрона от различен калибър. От тайника са иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия (цеви, цевни кутии, затвори, затворни рами), както и заготовки за тях. Антимафиотите са използвали следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви.


Собственик на помещенията е Тодор Ласков, който е съдружник във фирмата за хлебопроизводство и притежател на част от мелницата. До момента той е произвеждал в цеха си хляб, има и линия за кроасани. Ласков е осъждан, тъй като стрелял по човек на улицата и го ранил. Докато разтоварвал хляб до магазин в квартал Долни воден през март 2009 г., някакъв мъж му направил забележка, че запречва пътя на останалите автомобили. Ласков извадил пистолет и три пъти го прострелял в крака пред свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във