Параграф22 Daily

§22 Новини

Откриха над 3 800 000 акцизни бандерола с надписи на украински в камион със сушени кайсии

3 816 000 броя акцизни бандероли  за алкохол с надписи на Република Украйна откриха  в товарен автомобил митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево.

Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Товарният автомобил е пристигнал на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни автомобили" на 16.10.2018 г. на път от Турция за Украйна. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока  - сушени кайсии  и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. Превозното средство е селектирано за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява  подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват между кашоните със сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол на Република Украйна. 

Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи.

Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във