Параграф22 Daily

§22 Новини

Откриха поредната оранжерия за отглеждане на марихуана

Полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на 5 май на територията на луковитското село Дерманци. Действията на служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР-Ловеч и РУ-Луковит са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

В имот в селото са открити две помещения, пригодени за оранжерии за отглеждане на растения от вида на конопа. Съоръженията са с изградена осветителна, отоплителна и напоителна системи.Намерени са и кашони, и чували с отделена и изсушена листна маса, която при тестване с полеви тест е  реагирала на канабис. Сухата тревна маса е била готова за реализиране на пазара, а общото й тегло е около 3 кг. В хода на процесуално-следствените действия в друго помещение криминалисти установили ел. табло, с множество ел. прибори, дросели, както и различни препарати за наторяване.

В РУ- Луковит е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК – производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, като разследването се извършва под наблюдението на ОП – Ловеч.

За срок от 24 часа по  ЗМВР е задържан криминално проявен, обитавал имота.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във