Параграф22 Weekly

§22 Новини

Отложиха делото на Пламен Дишков-Кела срещу Тодор Неделчев за набедяване

Районен съд-Бургас изслуша трима свидетели по наказателно дело от частен характер, образувано по тъжба на Пламен Дишков-Кела срещу Тодор Неделчев, съобщиха от магистратурата. Пресцентърът припомня, че тъжителят моли, Неделчев да бъде признат за виновен в това, че умишлено е изложил пред Окръжен съд-Бургас опозоряващи го обстоятелства. Според Дишков, Неделчев в качеството му на свидетел в разпит пред съдия на 19 декември 2012 г. по досъдебно производство от 2002 г. му е приписал престъпление, което не е извършил - набедил го за участник в подготовка и осъществяване на убийство, което е сторено пред длъжностни лица по повод изпълнението на службата им.


Дишков твърди, че е бил набеден от Неделчев за съпричастност към престъпление убийство, извършено на 21. Ноември 2002 година в град Бургас. Районен съд-Бургас разпита призованите за съдебното заседание трима свидетели.


Адвокатът на частния тъжител представи пред съдебния състав доказателства, че Неделчев е работил на трудов договор и получавал трудово възнаграждение от фирма, в която Дишков има участие. Районен съд-Бургас установи, че е получено само едно от поисканите в предходно съдебно заседание по делото като писмени доказателства протоколи от досъдебното производство и от съдебни заседания по делото за убийство.


Районен съд-Бургас прие, че фактите и обстоятелствата по делото не са изяснени и го отложи за 11 юни 2014 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във