Параграф22 Weekly

§22 Новини

Отложиха делото срещу обвинен за убийство - бил болен

Пловдивският окръжен съд отложи делото срещу обвинения за убийството на 19-годишната Стефка Маджарова, заради влошеното му здравословно състояние.


Владимир Костадинов, на 23 години, от Златитрап, е обвинен в предумишленото убийство на момичето, което е било негова приятелка. В съдебната зала неговият защитник каза, че Владимир е претърпял две операции на коляното преди дни, а вчера е изписан от болницата. Самият Владимир каза, че не е в състояние да говори, тъй като има болки в коляното след операциите. Въпреки, че не бе предоставена медицинска документация за състоянието му, съдът прецени, че не следва да се даде ход на делото. Всяко съмнение за здравословното състояние на подсъдимия би довело до ограничения на съда, каза председателят на съдебния състав.


Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза и изиска от затвора документите за претърпените операции. Следващото заседание бе назначено за 28, 29 и 30 април, като преди това задължително Владимир трябва да бъде прегледан със заключение за здравословното му състояние към датата на процеса.


На заседанието днес съдът конституира родителите на убитото момиче Николай и Стояна Маджарови като граждански ищци и като частни обвинители. Те предявиха граждански искове за причинените им болки и страдания за по 500 000 лева, поотделно. Съдът прие тези искове. Това бе първо заседание по делото по същество. Призовани бяха 8 свидетели и 11 вещи лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във