Параграф22 Daily

§22 Новини

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севделина АрнаудоваСофийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Причината е, че по делото не са приложени оригинал на заповедта, както и материалите към нея. Прокуратурата не изпрати представител на днешното заседание.

Делото беше отложено за 22 юни. Юристконсултът на МВР предостави на съда докладна записка от отдел „Разследване“ в Главна дирекция Национална полиция“, която да изясни някои от действията на разследващите по време на задържането на Арнаудова. На 17 март т. г. бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение.

Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков.  Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани.

Софийският районен съд на 14 април отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Решението обаче е обжалвано от МВР пред горната инстанция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във