Параграф22 Daily

§22 Новини

Отложиха делото за екстрадицията на Елена Удря

Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото за екстрадиция на бившата министърка Елена Удря, която трябва да изтърпи наложеното й наказание от 6 години лишаване от свобода в родината ѝ. Причината – инцидент и физическа травма, която е претърпяла адвокат Анева, която е един от защитниците на Удря. В съда бе предоставен медицински документ за травмата.

Другият защитник на Елена Удря – адвокат Христо Ботев обясни, че адвокат Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и самата осъдена, която бе доведена в съдебната зала. Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина, съобщиха от САС.

През април окръжния съд в Благоевград постанови Удря да бъде върната в родината й, но адвокатите обжалваха решението. 48-годишната жена е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда 6 години лишаване от свобода за получен подкуп.

Тя беше задържана на ГКПП "Кулата", на 7 април при опит да напусне България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във