Параграф22 Daily

§22 Новини

Отложиха делото за процесуалната мярка срещу убийците на Николай Радев

Окръжният съд в Кюстендил отложи делото за процесуална мярка срещу обвинените за убийството на Николай Радев от Дупница. В съдебната зала се явиха молителката Милена Стоянова, както и двама от привлечените като обвиняеми за престъплението - Владимир и Иван Карастоянови. Другият обвиняем - Николай Карастоянов е претърпял сложна медицинска интервенция, поради което не присъства лично в залата.


Съдът пристъпи към лично изслушване на Милена Стоянова, която посочи, че е имало няколко срещи с обвиняемите, имало е случай, при който един от тях е искал да я блъсне с автомобила си, а свидетели са й предали отправена заплаха към близките на убития Николай. Защитата на двамата обвиняеми посочи, че те ще говорят в следващо съдебно заседание, но лично се произнесоха по молбата за процесуална мярка като посочиха, че нямат отношение към молителката, не са се срещали лично с нея и не са разговаряли.


Делото беше отложено за 21 октомври, когато ще бъдат изслушани показанията на трима свидетели, както и личните обяснения на обвиняемите. "Надявам се магистратите да имат добър разум и да ограничат обвиняемите. Те са направили достатъчно поражения", каза след заседанието Милена Стоянова. "Смисълът на това дело е да бъдем притискани, защото знаем кой стои зад тези хора и кого представляват. Единственото обвинение, което ни поднасят е, че сме я гледали лошо. Това не е истина, но ако е истина, може ли да бъдем осъдени за това, че гледаме лошо", коментира извън съдебната зала единият от обвиняемите Владимир Карастоянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във