Параграф22 Daily

§22 Новини

Отложиха делото за радикален ислям в Апелативен съд - Пловдив

Апелативният съд в Пловдив отложи делото за радикален ислям срещу Ахмед Муса и 13-те му сподвижници. Магистратите не дадоха ход на делото заради отсъствието на защитника на един от подсъдимите Александрина Ангелова. Адвокат Александър Попчев бе депозирал заявление, че е в Белгия по време на процеса. Съдът обаче прие, че отсъствието му не е по уважителни причини и му наложи глоба от 1000 лева.

Делото бе насрочено за 12 ноември. „Никой не шиканира делото и досега подсъдимите не са създавали пречки за съдебния процес. Просто колегата е в чужбина и не може да присъства на делото“ – заяви адвокат Елвира Панкова, която защитава няколко от обвиняемите.

Ахмед Муса бе доведен в залата от Пазарджишкия затвор, където изтърпява 4-годишната си присъда. За него това е трети процес по сходни обвинения, като още преди излизане на решението по него влезе в сила ефективната му присъда по второто дело -  години затвор. С ефективни присъди са и повечето от 13-имата му сподвижници, срещу които са повдигнати подобни обвинения.

Единствената жена сред подсъдимите - студентката Александрина Ангелова, получи условно наказание от 2 години и половина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във