Параграф22 Weekly

§22 Новини

Отложиха за 28 април делото за убийство на бизнесмен

Окръжен съд - Бургас даде ход на съдебното заседание за проверка на информацията, съдържаща се във веществените доказателствени средства, изготвени по наказателното дело за убийството на бургаския бизнесмен С. Г. С. през 2008 г. Това съобщиха от пресцентъра на магистратурата.


Съдът определи това да стане при закрити врати. В съдебната зала присъстваха подсъдимите Стоян Петров, Стоян Колев, Нено Стоянов и Галин Костов. Подсъдимият Станислав Михайлов все още не е открит.


Веществените доказателствени средства бяха прeдявен на страните в съдебното заседание на 18 февруари 2014 г. Те представляват 120 диска, приложени по 31 тома от съдебното дело, с които подсъдимите и техните защитници са имали възможност да се запознаят в хода на процеса. Преди това те са им били предявени в досъдебното производство.


Днес адвокатите отказаха да присъстват на съдебното заседание.


Делото ще продължи на 28 април 2014 г., когато се очаква да бъдат изслушани подсъдимите, а адвокатите им да направят доказателствени искания.


Окръжен съд - Бургас разгледа молбата на Стоян Колев за изменение на мярката за неотклонение. Съдът назначи съдебно-кардиологична експертиза, която трябва да бъде представена в следващото съдебно заседание, когато съдебният състав ще се произнесе по искането на Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във