Параграф22 Weekly

§22 Новини

Отнеха лиценза и на Националната банка за развития на бизнеса

Руската Централнабанка отне днес, 24 април 2014 г., банковия лиценз на още една местна кредитна институция "средна ръка" - московската Национална банка за развитие на бизнеса(ОАО "НББ"), съобщиха от регулатора. Затвореният трезор е член на руската система за застраховане на депозитите и заема 223-то място сред местните влогонабиращи институции по размер на своите активи към 1 април 2014 г.


До първи май 2013 г. основен акционер в банката е бил Магомед Билалов - брат на бившия председател на Съвета на директорите на компанията "Курорти на Северен Кавказ" - Ахмед Билалов. Но през май 2013 г. той е продал цялото си дялово участие на Павел Качалов, собственик на "Семеновская мануфактура" ООД.


Според руския банков надзор, НББ е провеждала високорискова кредитна политика, свързана с инвестирането на привлечените от вложителите пари в нискокачествени активи. Но след като трезорът изпълнил изискванията на регулатора за формиране на резерви, адекватни на поетите рискове, възникнала необходимостта от срочно избягване на възможен бъдещ фалит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във