Параграф22 Daily

§22 Новини

Отнеха в полза на държавата камион на осъден за контрабанда

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Смолян  е осъден Ж.Д., на 31 г., за това, че на ГКПП - Златоград, без знанието и разрешението на митницата, в собствения си товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“, в специално изработен тайник в каросерията, е направил опит да пренесе през границата на страната, от Република Гърция в Република България, 3 000 стека пълни с 30 000 кутии цигари от една и съща марка, всички без акцизен бандерол, на обща пазарна стойност 225 000 лева, с размер на неначисления и невнесен акциз - 121 650 лева  – престъпление по чл. 242  ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Окръжен съд – Смолян, на Ж.Д. е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 4 години. Отнети са в полза на държавата средството за извършване на престъплението - товарният автомобил, марка „Пежо“, както  и контрабандните цигари, по искане на Окръжна прокуратура – Смолян.

На 31 октомври 2019 г., Ж.Д. влязъл през ГКПП – Златоград в Република Гърция с личния си товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“, който управлявал. Той стигнал с колата в гр. Ксанти, където в тайника на каросерията били натоварени кашоните с цигари. Веднага след това Ж.Д. си тръгнал обратно за България. На ГКПП-Златоград, обл. Смолян, при влизане от Гърция в България, автомобилът бил спрян за щателна проверка от гранични полицейски и митнически служители, които открили в тайника горепосоченото количество цигари.

Определението на Окръжен съд – Смолян е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във