Параграф22 Daily

§22 Новини

Отново отложиха делото за убитата Ивелина

Ловешкият окръжен съд не даде за втори път ход на делото срещу вече бившия полицай Иво Маринов, обвинен в убийството на 25-годишната Ивелина Славчева. Причината е, че адвокатът на Маринов - Марин Марковски, не може да се яви по здравословни причини и е представил болничен лист.


Процесът трябваше да започне още преди два месеца, но беше отложен след депозирана молба от единия от защитниците на подсъдимия. Тогава адвокат Димитър Марковски беше посочил в мотивите си, че е в отпуск и не може да присъства, а подсъдимият държи на неговата защита.


Сега в съдебната зала стана ясно, че Марин Марковски остава единственият защитник на Иво Маринов, след като той е оттеглил пълномощните си от другите си двама адвокати - Стефан Гецов и Димитър Марковски, предаде БТА.


Пред магистратите бившият полицай заяви, че държи на присъствието на своя адвокат и затова моли делото да бъде отложено за друга дата. Съдия Магдалена Станчевска уважи искането и отложи делото за 18 октомври от 10 часа.


25-годишната Ивелина Славчева бе застреляна от Иво Маринов на 15 септември миналата година пред дискотека в центъра на Ловеч със служебния пистолет на полицая. Той бе задържан, а петорна съдебно-медицинска експертиза показа, че е вменяем и може да носи съдебна отговорност. Прокуратурата му повдигна обвинение за умишлено убийство и полицаят бе уволнен от системата на МВР.


Родителите на убитата Ивелина заведоха и граждански искове за по 200 000 лева, но те не могат да се разгледат докато не бъде даден ход на делото. Те поискаха от съда най-тежкото наказание за убиеца и са категорични, че ако се наложи, ще стигнат и до международен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във