Параграф22 Daily

§22 Новини

Отпада нотариалната заверка при прехвърляне на собствеността на коли

Правителството смята да отмени нотариалната заверка при прехвърляне на собствеността на автомобили, съобщи вицепремиерът за икономическата политика Даниела Бобева в сряда.


Тя не представи всички конкретни мерки, но разясни, че те представляват преминаване от разрешителни към регистрационни режими, намаляване на такси, срокове, изисквани документи и опростяване на процедурите за разглеждане.


Другите конкретни мерки, обявени от Бобева, са облекчаването на процедурата за издаване на винетни стикери за хора с увреждания, с която ще отпадне необходимостта от повече от едно посещения в дирекция Социално подпомагане и ще се създаде възможност за получаване по пощата и намаляване на таксите в системата на министерството на транспорта.


Бобева коментира, че очаква съпротива от определени ведомства във връзка с планираните мерки, които на по-късен етап ще бъдат публично обявени.


Миналия месец правителството вече обяви 24 мерки за намаляване на регулациите, сред които съкращаване на сроковете за одобряване на оценките за въздействие върху околната среда и махането на категоризацията и звездите за ресторанти и барове, което обаче срещна недоволството на хотелиерския бранш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във