Параграф22 Daily

§22 Новини

Отрязаха тока в циганската махала в Бяла Слатина - откраднали един милион киловата

Циганската махала в Бяла Слатина остана без ток. Циганите са готови на протести, съобщава БиТиВи. ЧЕЗ е прекъснало електрозахранването заради незаконно прикачване. Става въпрос за около 100-150 къщи. В знак на протест родителите не са пуснали децата си на училище. Години наред в махалата не се е плащал ток.

От ЧЕЗ са категорични, че е прекъснат токът на хора, които не плащат сметки, нямат електромери и незаконно ползват електричество. Циганите обясняват, че не са пратили децата си на детска градина и училище заради липсата на ток - не можели в тъмното да намерят дрехи, с които да ги облекат.

Един милион киловат часа се губят по мрежата заради незаконния ток в махалата. Циганите обясняват, че са безработни и затова не плащат тока. Поне от 10 години е схемата за безплатно електричество в махалата. Циганите са готови оттук нататък да си плащат сметките и да си узаконят тока.

Кметът на Бяла Слатина Иво Цветков е готов да съдейства за разрешаване на проблема и да се открие партида на името на общината. Кметството ще плаща сметките и ще ги събира от циганите. Ако те не си плащат на общината тока, тогава кметът ще ги лиши от електричество.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във