Параграф22 Daily

§22 Новини

Отстрелват се бизнесмени с контакти в Русия, според Марешки

Надявам се само това да не се превърне в подборен лов. Това заяви в студиото на БТВ зам.-председателят на НС и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки. Според него до този момент обаче "се отстрелват само бизнесмени, които са свързани с Русия". "Искам да видя и другите" - кои обаче Васелин Марешки не посочи, а се позова на медии и приказки в обществото.

Иначе последните събития Марешки оцени като демонстрация на воля от главния прокурор да се справи с престъпността на всяко едно ниво. Той призова прокуратурата "да бръкне докрай" по отношение на бизнеса на Божков.

Марешки припомни своята съдебна сага и обвиненията срещу себе си, но подчерта че е оправдан на първа инстанция. "Когато не си гузен, не бягаш. На мен също се опитаха да ми подскажат да бягам, но аз останах в България и се защитих", каза Марешки.

Според него олигарсите са тези, които развиват бизнес, но и поддържат тесен контакт с политиците, бизнесът им е свързан с политическите решения и олигарсите влияят върху политиката. "Купуват се депутати и общински съветници и се печелят сделки на база на познанствата си", заяви още лидерът на "Воля" и призна, че е имало опити откакто е в политиката от страна на бизнесмени да бъде купен да работи в техен интерес. Това обаче не е случило. "За щастие не сме в управлението и от нас нищо не зависи", допълни Марешки.

Веселин Марешки обвини БСП, че са продали вота на недоверие и реално са го направили невъзможен, тъй като дори и математически вотът не би могъл да мине с отсъстващите по един депутати от БСП и ДПС. Така всъщност се оказва, че не е имало значение как са гласували депутатите от "Воля".

"Ако бяха присъствали всички депутати от БСП, тогава можеха да имат някакви претенции към нас", обоснова се Марешки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във