Параграф22 Daily

§22 Новини

Отсъдиха 20 г. решетки за убиеца на банкерката Павлинка Йовчева

Състав на Бургаския окръжен съд наложи осъдителна присъда от 20 г. затвор на Любомир Симеонов за убийството на банкерката Павлинка Йовчева през септември 2013 г.


Съдът го призна за виновен и по двете повдигнати му обвинения: за убийството на жената, както и за придобиване и притежание на незаконно оръжие. Срокът от 20 г. затвор той трябва да излежи при първоначален строг режим, както и да заплати по 100 000 хил. лева на тримата граждански ищци- дъщерята, мъжа и сина на убитата жена.


Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Адвокатът на осъдения Любомир Симеонов - Ваня Радиева, обяви че  ще обжалва осъдителната присъда. В пледоарията си тя е изтъкнала достатъчно основания присъдата да е под минимума от 15 години, защото 20 г. означават всъщност налагане на доживотен затвор за Симеонов.


Съпругът на убитата банкерка Йовчо Йовчев смята, че Любомир Симеонов е източвал собствената си фирма. Освен това Симеонов се опитвал да изнудва банката с доноси и клевети, за да се домогва до все нови и нови пари, които да харчи, каза още Йовчев.


Той взима от нашите и вашите спестявани, които са в банката и моята съпруга понеже е защитила моите и вашите спестявания си отиде от този свят", заключи вдовецът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във