Параграф22 Daily

§22 Новини

Отвориха ГКПП "Илинден-Екзохи" за всички превозни средства

От 8 часа днес (2 юли) на ГКПП "Илинден - Екзохи" на българо-гръцката граница се пропускат всички превозни средства. До момента на граничния пункт беше позволено преминаването само на товарни автомобили в интервала от 7 до 23 часа. От днес през него могат да преминават и леки автомобили и автобуси.

Първоначално обявената дата за отваряне на пункта за всички превозни средства беше 1 юли. Забавянето с едно денонощие е заради осигуряване на допълнителни екипи от гръцка страна, който да обработват документите, необходими при преминаването на границата в условията на епидемията от коронавирус.

От пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция" потвърдиха, че от тази сутрин гръцките власти допускат преминаване на територията на южната ни съседка на леки автомобили и автобуси през граничния пункт "Илинден - Екзохи".

Българските граждани, който пътуват по този начин, трябва да представят отрицателен ПСР тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни, както и с отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в южната ни съседка. Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години, посочиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Facebook logo
Бъдете с нас и във