Параграф22 Daily

§22 Новини

Пациенти обвиняват зъболекар в измами за 17 003 лева

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан И.П. (на 34 години). Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. В хода на разследването е установено, че в периода от януари 2020 г. до 15 септември 2020 г., в клиника в Перник, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева, уточниха от държавното обвинение.

Спрямо обвиняемия И.П. е взета мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната. Предстои Районна прокуратура – Перник да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.П.

Общото между всички измамени е, че се доверяват на един и същи зъболекар - доктор Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари, при други – последствията са и здравословни.
Д-р Петров завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, а и зъботехници.

Схемата е почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи. „Поиска ми капаро от 300 лева. След още 2 посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева”, разказва Райчо Лютаков.
В някои от случаите – след плащането, лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът е сменил 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във