Параграф22 Daily

§22 Новини

Паяците в София вдигат по 200 коли на ден

Около 200 коли вдигат паяците в София всеки ден, 10 от тях само от платените зони.


Директорът на Паркиране и мобилност Румяна Милова заяви, че този година след протестите срещу новите правила за паркиране в центъра на столицата се наблюдава тенденция за намаляване на паркиращите в синя и зелена зона и нарушителите са значително по-малко. Преди година един час престой в синята зона стана 2 лв., а в новосъздадената зелена - 1 лв.


Предпочитаният метод за заплащане на паркирането остава есемесът, като приходите от този вид плащане са 4.132 млн. лв. за първото шестмесечие на годината, а от талони в общината са постъпили 1.3 млн. лв.


Наесен ще има нова серия промени в наредбата за паркиране на София. Ще има таван на таксата при престой на наказателен паркинг - 600 лв. за автомобил, който престоява повече от един месец, и 400 лв. за престой до 1 месец. Обмисля да се уеднакви глобата, която шофьорите плащат, ако са пристигнали, докато паяк вдига колата им. Сега има две междинни такси - 15 лв. преди автомобилът да бъде качен на платформата, и 22 лв. за след това. Затова решихме да уеднаквим тази такса на 20 лева, обясни Милова.


Предложенията за промените се очаква да бъдат внесени в Столичния общински съвет до октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във