Параграф22 Daily

§22 Новини

Пак отложиха процеса срещу килърите на Йоско, не смогнали със защитата си

За пореден път спецсъдът отложи процеса срещу "Килърите" 4 и Йоско Костинбродския, защото половината подсъдими не могли да организират защитата си.

Килърите на Костинбродския отговарят за редица престъпления като организирана престъпна група, като на тях се приписват законови прегрешения като покушения, поръчкови убийства, наркотици и други. Соченият за ръководител на групировката Йоско пък се издирва още от началото на юни 2010 г. Той е задържан и арестуван, като е бил в ареста от средата на 2012 г. до 2014 г., когато обаче съдът отменя напълно мярката му задържане под стража и той се укрива. Към момента  Костинбродския е обявен за общонационално издирване, като не е открит на нито един от известните адреси. Близките му твърдят, че нямат представа за местонахождението му.

Единствен той от всички подсъдими не се яви днес пред Темида. По случая пред спецмагистратите отговарят Мариян Атанасов, Ивайло Симеонов, Вергил Славов, Александър Йорданов, Георги Гълъбов, Николай Рашков, Кристиян Тодоров, Иван Йосифов, Пламен Симеонов и Йордан Йорданов. Оказа се обаче, че делото не може да тръгне, защото подсъдимият Гълъбов не е подновил пълномощното на адвокатите си и те не се явиха пред съда, убедени, че вече не са ангажирани със случая. Служебният адвокат на Рашков също не се яви, а Кристиян Тодоров обяви, че се отказва от защитата си и помоли да му се назначи служебна. Невъзможността на част от подсъдимите да организира защитата си наложи да се направи нов опит за старт на процеса чак на 19 май.

Междувременно по настояване на прокурора по делото Първанов, съдът постанови, че за следващото заседание трябва да се предостави подробна справка от МВР по кои дела се издирва Йоско, както и какви конкретно действия са предприети по установяване на местонахождението му. Да се изискат всички справки за Костинбродския, разпореди се категорично съдът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във