Параграф22 Daily

§22 Новини

Пандизчии избягали през дупка в мрежата на затворническото общежитие във Ветрен

Двамата затворници Стефан Братанов и Ангел Колев избягали от затворническо общежитие от от открит тип „Житарово“ през дупка, направена в телената ограда. Съобщението за бягството им е било подадено в четвъртък около 17 часа в Пето РУП. Стефан Братанов е на 23 години от Котел и излежава присъда от две години за кражби и грабеж, която е изтичала след 2 месеца. Ангел Колев е на 35 години от Карнобат, осъден на 3 години и осем месеца за кражби и е трябвало да излезе на свобода след 2 години, пише Флагман.

Двамата избягали от общежитието във времето между 14.00 ч. до 15.10 ч. вчера. Проведените са множество оперативно-издирвателни мероприятия, ангажирали служители, както от Пето Районно управление – Бургас, така и сили на ОДМВР – Бургас. В резултат на бързите полицейски действия и работата по „горещи следи” около 22.20 ч., близо 10 часа след бягството,, на улица „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник” двамата затворници са задържани. Те направили опит да избягат от полицейските служители и оказали съпротива, което наложило използването на физическа сила и белезници.

Констатирано е, че затворниците разкъсали телената ограда на общежитието и без да имат предварителна подготовка, през овощните градини, разположени около сградата, стигнали до с. Рудник. Мъжете се крили в гористи места, придвижвайки се по безлюдни пътища. Въпреки това обаче са забелязани от местни граждани, които сигнализирали полицейските служители. Извършени са заградителни мероприятия, като на ул. „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник”, затворниците са задържани. При проведените разпити е установено, че бягайки двамата мъже имали намерение да стигнат до Слънчев бряг, където се намира семейството на 23 годишния С.Б.

Приведени са обратно в бургаския затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във