Параграф22 Daily

§22 Новини

Панов отрече за срещи с Борисов от номинирането му за председател на ВКС до избора му

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отрече да е имал каквито и да е срещи с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран за поста, до избора си. Повод за коментара на Панов беше изказване на ръководителя на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, която посъветва журналистите да попитат Панов, защо е стоял пред кабинета на министър-председателя.

Арнаудова коментира Лозан Панов в поредица от интервюта, които даде след премиерската среща с българи в Лондон. Точните ѝ думи тогава бяха, че Панов висял в кабинета на Борисов, а сега разследвал кой му е изпратил есемеса за дебатите около скандала "Яневагейт".

Днес Панов обясни, че се е срещал с Бойко Борисов, докато е бил кмет, срещал се е с него и сега по въпроси, свързани със съдебната реформа, но не и в периода от номинирането му до избора му за председател на ВКС. Той подчерта, че не знае дали някои от хората, които са го номинирали, е търсил премиера, за да получи одобрението му за тази кандидатура и отказа да предположи защо Борисов се държи като човек, който е обиден от поведението на Лозан Панов, сякаш преди го е подкрепял.

За поредния скандал в съдебната система, отворен от разкритията на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата има "шпицкоманда", която работи приоритетно по делата срещу политици и бизнесмени, днес Лозан Панов се обяви и за задълбочена проверка. Според него независимо от това, че предишните проверки, които прави тук Етичната комисия на ВСС, завършиха безславно, този път ще се направи такава задълбочена проверка и тя няма да бъде смачкана по модела на скандала "Яневагейт".

Facebook logo
Бъдете с нас и във