Параграф22 Weekly

§22 Новини

Пари на Столична община текли към ”Кокаинови крале”

Средства на Столичната община са били пренасочвани към фирми на Матей Боев, който е част от "Кокаинови крале", обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Разследването у нас по мащабната операция е правено избирателно и не са проверени всички данни и факти, потвърди думите си Лазаров пред TV7.


"Арестуваните у нас лица са имали връзки на наша територия, които имат отношение към трафика на кокаин и легализирането на парите от него, но по това не е работено", каза още Лазаров.


Той добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да обясни защо не е работено по всички връзки и защо не са проследени финансовите потоци.


Главният секретар нито потвърди, нито отрече информацията, че Матей Боев е обвързан чрез сестра си и съпругата си с фирми, в които се появяват като съдружници общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и адвокатът на сочения за "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо.


Официално Боев има фирми за международен транспорт и земеделие, участва и в сдружение за местна инициатива "За Кнежа" - градът на щангиста Гълъбин Боевски, който бе осъден за трафик на кокаин в Бразилия и се твърди, че двамата са близки.


Той изтъкна, че за разследващите всичко е ясно, но въпросът е какви доказателства ще се съберат в хода на следствието и какво ще влезе в папките по делото.


"Има неща, които ние не можем да кажем, но медиите могат. Понякога медиите изпреварват събитията, дори службите", каза обаче Лазаров.


Вчера Орлин Алексиев, чиято автокъща беше обискирана по подозрение за връзка с наркоканала през рали "Дакар", категорично отрече да има връзка с Кокаинови крале и че се е срещал с Брендо, след като беше пуснат под домашен арест.


"Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Разбираемо е, че Христо Ковачки иска да си върне контрола върху банката, но нямам доказателства за това", заяви общинарят от ГЕРБ по Нова телевизия.Той се закани да заведе съдебни дела заради твърденията, че е свързан с трафик на кокаин.


В същото време вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира, че след като е направен обиск на автокъщата на Алексиев, е имало основания за това. Прокуратурата обаче така и не му повдигна обвинения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във