Параграф22 Daily

§22 Новини

Пари в дъното на убийството във Велинград

Общинската съветничка Екатерина Каферинова от Велинград е удушена след скандал за голяма сума пари, съобщиха разследващи по време на брифинг. "Става въпрос за мъж и жена, които се познават от дълги години, като в един период от време са живеели заедно на семейни начала, след което се разделили. След раздялата си те са поддържали сравнително добри отношения. Мъжът към момента на деянието е живеел на друго населено място. Пристигнал е във Велинград на 28-ми, предишния ден, по повод рожден ден на пострадалата. Двамата са имали бизнес отношения, свързани с недвижими имоти, както и финансови отношения", съобщиха от разследването.

"По първоначални данни на 28 август вечерта между двамата е възникнал скандал, причината за скандала била, че мъжът е претендирал жената да му върне голяма сума пари, които през годините той й е бил дал. Точният размер на сумата предстои да бъде установен по време на разследването", стана ясно още по време на брифинга.

Жената е била умъртвена като е удушена. Двамата са били сами в едно от помещенията на дома на пострадалата. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112. На този етап е установено, че мотивът за извършване на деянието е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти по повод извършеното престъпление, казаха още от прокуратурата.

По-рано бе съобщено, че Окръжната прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. За престъплението е задържан за 24 часа 72-годишен мъж.

Предстои по-късно днес да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. Ще бъде му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Наказанието, което законът предвижда за престъплението, е от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във