Параграф22 Weekly

§22 Новини

Парламентарна комисия ще изслуша Христо Бисеров

В петък, на следващо заседание на Временната парламентарна анкетна комисия ще бъдат изслушани Христо Бисеров и синът му, каза Сияна Фудулова, председател на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов - Петното.


"Получихме писмо от Сметната палата, подписано от проф. Димитров, че в декларациите, които са подадени от Христо Бисеров и сина му няма разминавания с подадените данни и фактическите сведения, които са във външни регистри като масива на НАП", добави Фудулова.


На следващото заседание в петък, ще бъдат изслушани директорът на дирекция "Публичен регистър" в Сметната палата Тоньо Железчев и юристконсултът на Сметната плата. Ако комисията прецени, че трябва да бъде изслушан и проф. Валери Димитров, ще му бъде изпратено писмо-покана.


В петък ще бъде поканен в комисията и изслушан Христо Бисеров и синът му. Дейността на комисията е паралелна в две теми. На следващото заседание ще изслушаме и главния секретар на МВР, и един от свидетелите по темата Бисер Миланов-Петното - Йордан Бонев.


"Владимир Писанчев каза, че в момента се водят проверки в ДАНС по изтичане на информация в различни посоки. Имат проверка и след като тя приключи, ако е в рамките на нашата комисия, ще изслушаме Писанчев още един път", допълни Фудулова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във