Параграф22 Daily

§22 Новини

ПАС ще гледа жалба срещу отстраняването от длъжност на кмета на Неделино

Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Стоян Беширов срещу определението на Смолянския окръжен съд, с което е отстранен от длъжност като кмет на Община Неделино, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура.

На 16 април от 10.30 часа в 9 зала Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Стоян Беширов срещу определението на Смолянския окръжен съд, с което е отстранен от длъжност като кмет на Община Неделино. Кметът е обвинен в престъпление по служба за това, че в периода от 1 януари 2012 до 24 октомври 2014 г. , в град Неделино, при условията на продължавано престъпление, като извършител не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв. по четири поръчки.

Според държавното обвинение от действията на кмета са се облагодетелствали трети лица. В жалбата защитата на обвиняемия иска Апелативния съд да отмени определението на Смолянския окръжен съд за отстраняването от длъжност като незаконосъобразно и неправилно.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във